Vegaaniset munakoisopizzat

04/14/2021

Mä niin nautin tästä kevään tuomasta valoisuudesta!! Kesä on mun lemppari vuodenaika, mutta kevät on myös ihanaa aikaa, kun on jo valoisaa pidempään ja aurinkokin näyttäytyy entistä enemmän. Tuntuu, että energiaakin on paljon enemmän tähän aikaan vuodesta, kun ei oo pilkkopimeää 90% ajasta. 😀

Kevät ja kesä on myöskin semmoista aikaa, että alkaa tekemään mieli enemmän kasviksia, salaatteja ja muita raikkaita ruokia. Vähän niin kuin talvi on omasta mielestäni semmoista keittojen aikaa, jolloin kaikki maailman keitot maistuvat paremmalta kuin muina vuodenaikoina.

Tässä reseptissä ei nyt ole kyse salaatista, mutta kasviksista kumminkin. Munakoisopizzoissa munakoiso toimii tavallaan pizzapohjana ja päälle ladotaan haluamia täytteitä. Tässä reseptissä käytin täytteinä aurinkokuivattua tomaattia, Delikauraa ja vegaanista juustoraastetta, mutta täytteitä voi tietenkin muunnella ihan oman mielikuvituksen ja maun mukaan. Reseptiä varten kannattaa valita iso munakoiso.

Munakoisopizzat valmistuvat vaivattomasti ja nopeasti. Näiden munakoisopizzojen inspiraation lähteenä toimi Virpi Mikkosen kirja Kiitos hyvää Pikaruokaa, mutta täytteet valikoituivat omasta mielikuvituksesta. Käytin Delikauraa, sillä siitä saa annokseen runsaasti proteiinia ja yksi pussi on just sopivan kokoinen tähän reseptiin. 🙂


Kahdelle

1 iso munakoiso
noin 2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
0,5-1 dl tomaattipyreetä tai -kastiketta, tai ketsuppia
1 pss (120 g) Gold&green Delikauraa (haluamasi makuista)
aurinkokuivattua tomaattia (nämä kannattaa leikata pienemmiksi paloiksi, jos käytät kokonaisia)
vegaanista juustoraastetta, esim. Valio OddlyGood

Tarjoiluun halutessasi kevätsipulia, basilikaa tms.

1. Lämmitä uuni 200°C.
2. Huuhtele munakoiso ja leikkaa se noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi pituussuunnassa.
3. Sivele munakoisojen päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Paista munakoisoja uunissa 10 minuuttia.
5. Ota munakoisot uunissa ja laita niiden päälle tomaattikastiketta, aurinkokuivattua tomaattia, Delikauraa ja juustoraastetta.
6. Paista uunissa vielä 5 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi kevätsipulin tai basilikan kera.

Comments (1)

 • Michele Hams

  06/11/2021 at 3:20 pm

  Asking questions are truly nice thing if
  you are not understanding something completely, but this piece of
  writing presents nice
  understanding even.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen postaus

Vegaaninen appelsiinitofu kiinalaisittain

04/08/2021