Vegaaninen appelsiinitofu kiinalaisittain

04/08/2021

Tämä appelsiinitofu on ns. veganisoitu versio kiinalaisesta appelsiinikanasta, herkullisesta hapanimelästä ruoasta johon rakastuin Kiinan reissulla keväällä 2016. Ja tästäkin tuli todella hyvää! En muuten jakaisikaan sitä täällä, tietenkään. 😀

Kun vierailin Kiinassa tuli luonnollisesti syötyä paljon kiinalaista ruokaa. Ja voin kyllä sanoa, että Suomessa kiinalaisraflojen tarjoamat ruoat eivät vedä vertoja autenttiseen kiinalaiseen ruokaan, mitä Kiinassa tuli syötyä. Suomessa kiinalaisraflat tietenkin muokkaavat ruokiaan jotta ne ”sopisivat paremmin” suomalaiseen makuun, mutta harmillisen usein se tarkoittaa lähinnä kevätrullia, friteerattuja kanapalloja ja rasvaisia nuudeliwokkeja.

No mutta! Vaikka tämä appelsiinitofu ei tietenkään ole sama asia kuin se, että matkustaisit Kiinaan ja tilaisit siellä samanlaiset annoksen, niin kyllä tämäkin silti herkullista on ja tyydyttää aika hyvin kiinalaisen ruoan himon.

2-3 annosta

Tofu
n. 270 g maustamatonta tofua
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl öljyä, esim. seesamiöljyä

Kastike
kolmen appelsiinin mehut, noin 3 dl
puolen appelsiinin kuori raastettuna
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl kookos- tai fariinisokeria
3 valkosipulin kynttä
2 cm pala inkivääriä
tilkka öljyä

Lisäksi
Riisiä
Kevätsipulia

Valmista ensin tofu:
1. Kuumenna uuni 225°C. Purista tofusta ylimääräiset nesteet esimerkiksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä.
2. Paloittele tofu kuutioiksi.
3. Sekoita tofu kulhossa maissitärkkelyksen ja öljyn kanssa sekaisin ja siirrä pellille.
4. Paista uunissa 15-20 minuuttia kääntäen tofukuutioita kerran paiston aikana.

Kun tofu on uunissa voit valmistaa appelsiinikastikkeen:
5. Kuori ja raasta inkivääri, sekä hienonna valkosipuli. Kuullota inkivääri ja valkosipuli pannulla tilkassa öljyä pari minuuttia.
6. Vispaa käsin loput kastikkeen ainekset yhteen kulhossa, eli appelsiinimehu, appelsiinin raastettu kuori, soijakastike, maissitärkkelys, riisiviinietikka ja sokeri.
7. Kaada kastike pannulle inkiväärin ja valkosipulin sekaan. Keitä kastiketta kokoon jotta siitä tulee paksumpaa, noin 5 minuuttia.
8. Kun kastike on sopivan paksua (tämä on tietty makuasia :-D), sekoita sekaan uunissa paahdettu tofu. Tarjoile keitetyn riisin ja kevätsipulin kera.

 

 

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen postaus

Tomaattinen broileripata

03/25/2021

Seuraava postaus

Vegaaniset munakoisopizzat

04/14/2021