Tomaattinen broileripata

03/25/2021

Etätöissä on se mukava puoli, että voi valmistaa aikaa vaativia ruokia, esimerkiksi uunissa pitkään hautuvia pataruokia. Ei muuta kuin aamulla pata uuniin ja sitten lounaaksi saakin jo nauttia muutaman tunnin uunissa muhinutta ruokaa 😀

Valmistin tiistaina tomaattista kanapataa tästä reseptistä inspiroituneena. Muokkasin reseptiä hieman, joten jätin esimerkiksi tuoreen basilikan pois, lisäsin kasvisliemikuution ja valmistin kastikkeen valurautapadassa slow cookerin sijasta. Hyvin toimi ja hyvältä maistui!

Tämä kanapata sopii hyvin monen eri lisukkeen kanssa – perunat, pasta ja riisi, kaikki käy! Tykkään basilikasta ja se sopisi tähän varmasti tosi hyvin, mutta meillä ei sattunut kotona olemaan sitä joten jätin pois. Jos sulta kumminkin löytää basilikaa kotoa, niin sitä voi laittaa tähän päälle ennen tarjoilua.

Vaikka syönkin pääasiassa kasvisruokaa, sekaan mahtuu myös kala-, kana- ja muitakin liharuokia silloin tällöin. Mun instagramista (@maistellenbymilla) saattoikin viikonloppuna bongata naudan paahtopaistia Bearnaisekastikkeella… Nam, oli muuten hyvää!

Haluaisin kyllä kehittää kasvisruokiakin, jotka saavat hautua padassa pitkään, sillä haluan todellakin hyödyntää tätä meidän isoa, söpöä mummopataa! Joten padassa haudutettuja kasvisruokiakin on varmasti lähitulevaisuudessa tulossa.

5-6 annosta

noin 700 g broilerin fileitä
400 g tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
2 dl paseerattua tomaattia
250 g kirsikkatomaatteja
1 kana- tai kasvisliemikuutio
2 rkl maissitärkkelystä
Cayennepippuria
4 valkosipulin kynttä
Pippuria
Suolaa

Lisäksi esimerkiksi pastaa, perunaa tai riisiä

1. Kuumenna uuni 120°C.
2. Sekoita maissitärkkelys ruokakermaan. Kuori ja hienonna valkosipuli.
3. Laita kaikki ainekset pataan, mukaan lukien kerma-maissitärkkelyssekoitus ja hienonnettu valkosipuli.
4. Laita pata kansi päällä uuniin 2-3 tunniksi. Voit välillä käydä sekoittamassa pataa, jotta liemikuutiot sekoittuvat joukkoon. 
5. Tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen postaus

Veriappelsiinismoothie soijajugurtilla

03/14/2021

Seuraava postaus

Vegaaninen appelsiinitofu kiinalaisittain

04/08/2021