Nopea soijarouhelasagne

03/04/2021

Lasagne on hyvää, mutta aina ei halua viettää keittiössä aikaa väsäten lasagnea alusta alkaen juustokastikkeen myötä. Tässä onkin helppo ja nopea vaihtoehto, eli pikainen soijarouhelasagne! Tällä reseptillä tulee noin kahdeksan annosta, eli kannattaa varata tälle iso uunivuoka. Sen lisäksi, että tämä valmistuu nopeammin kuin peruslasse, tämä on vielä uudelleenlämmitettynäkin herkullista. Tykkään itse kruunata lasagnen kirsikkatomaateilla. Ne paahtuvat uunissa ihanan pehmeiksi ja makeiksi, ja sopivan täydellisesti yhteen lasagnen kanssa. Päälle vielä vähän tuoretta basilikaa ennen tarjoilua ja tadaa! Herkullinen uuniruoka on valmis.

Tein tätä lasagnea yhtenä sunnuntaina ja yllätyin positiivisesti miten hyvää tästä tuli! Lisäsin kerrosten väliin ohuesti siivutettua kesäkurpitsaa, joka on mielestäni aika ovela tapa lisätä kasviksia ruokaan, vaikka itse sanonkin, heh. Kesäkurpitsan voi tietenkin korvata muilla kasviksilla. Luulisin, että esimerkiksi paprika, pinaatti ja munakoiso sopisivat myös oikein hyvin tähän. Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä, jos a) tykkään lasagnesta tai pastasta yleisesti, tai b) haluat jotain herkullista, suhteellisen helppoa vuokaruokaa, josta riittää moneen annokseen.

8 annosta

Soijarouhekastike

 • 400 g (vegaanista) tuorejuustoa
 • 3 dl soijarouhetta + 2 dl vettä turvottamiseen
 • 2 sipulia
 • 4 valkosipulinkynttä
 • 2 rkl öljyä paistamiseen
 • 1000 g paseerattua tomaattia (2 tetraa à 500 g)
 • 1 kasvisliemikuutio, itse pidän Reformista
 • suolaa ja pippuria
 • 2-3 tl cayennepippuria
 • 3 rkl tomaattipyreetä
 • 1 rkl vaahterasiirappia tai sokeria

Lisäksi

 • 2 dl kaurakermaa
 • 150 g vegaanista vuustoraastetta (esim. Porlammin Vegeplus raastettuna tai Valion OddlyGood-raastetta)
 • 250 g kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja
 • 12-15 kpl lasagnelevyjä
 • 1 kesäkurpitsa
 • suolaa
 • valkopippuria
 • tuoretta basilikaa
 1. Kuumenna uuni 200°C.
 2. Valmista kastike (isossa) paistinpannussa, kasarissa tai kattilassa. Huomaa, että kastiketta tulee paljon. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä pari minuuttia. Lisää soijarouhe pannulle ja paista sitä pari minuuttia sipulien kanssa. Lisää pari desiä vettä pienissä erissä ja anna veden imeytyä soijarouheeseen välissä.
 3. Lisää mukaan paseerattu tomaatti, pippuria oman maun mukaan, kasvisliemikuutio, cayennepippuria ja vaahterasiirappi tai sokeri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Sekoita sitten sekaan tuorejuusto ja mausta halutessasi suolalla.
 4. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi muutaman millin paksuisiksi siivuiksi.
 5. Sekoita yhteen juustoraaste, kaurakerma, suola ja valkopippuri.
 6. Kasaa lasagne. Aloita laittamalla uunivuoan pohjalle 1/3 soijarouhekastikkeesta ja laita päälle lasagnelevyjä. Laita seuraavaksi puolet kesäkurpitsasiivuista lasagnelevyjen päälle ja kaada päälle soijarouhekastiketta toiset 1/3. Jatka, kunnes ylimpänä ovat viimeiset lasagnelevyt. Kaada lasagnelevyjen päälle kaurakerma-juustoraasteseos. Lisää lopuksi päälle kirsikkatomaatit.
 7. Paista lasagnea 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä ainakin 10 minuuttia. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ja nauti.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen postaus

Kikhernecurry granaattiomenalla

02/23/2021

Seuraava postaus

Veriappelsiinismoothie soijajugurtilla

03/14/2021