Kikhernecurry granaattiomenalla

02/23/2021

Ihanat, kirpeät granaattiomenan siemenet täydentävät mausteista kikhernecurrya täydellisesti! Varsinkin, jos olet yhtään samanlainen kuin minä ja nautit suolaisen ja makean yhdistelmästä. Tai vaikka et tykkäiskään, niin tätä kannattaa silti kokeilla. Kikherneet ovat muuten oiva lisä ruokavalioon, sillä ne sisältävät runsaasti proteiinia, rautaa ja kuitua. Nam!

Tämä kikhernecurry on loistavaa arkiruokaa (ja miksei viikonloppuruokaakin), sillä tämä valmistuu nopeasti ja toimii hyvin myös uudelleenlämmitettynä, eli ei hätää vaikka tätä jäisi seuraavallekin aterialle. Haluaisin sanoa, että tämä on yksi meidän arjen vakkariruoista, mutta poikaystäväni ei hirveästi välitä kikherneistä, joten joudun tekemään tätä varmaan jatkossa vain itselleni tai kavereille. Mutta ellei kikherneet kuulu inhokkeihin, niin suosittelen kokeilemaan tätä. 😀

4-5 annosta

 • 400 g tomaattimurskaa
 • 250 g Oatly havregurt ”turkkilainen jugurtti”
 • 2 tetrallista kikherneitä (à 230g)
 • tilkka öljyä paistamiseen
 • 2 tl juustokuminaa
 • 3 tl garam masalaa
 • 2 rkl curry-maustetta
 • 2 cm pala inkivääriä
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1-2 tl chilitahnaa (esim. Harissatahna tai Sambal Oelek)
 • 1 limen tai 1/2 sitruunan mehu
 • kourallinen korianteria tai persiljaa
 • 1 granaattiomena
 • lisäksi riisiä

Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää pannulle valkosipuli, inkivääri, juustokumina, currymauste ja garam masala. Kuullota pannulla pari minuuttia. Huuhdo kikherneet vedellä, lisää ne pannulle ja pyöritä hetki. Kaada sekaan tomaattimurska ja chilitahna, sekoita. Valmista riisi.

Anna kikhernecurryn kiehua hiljalleen keskilämmöllä 5-10 minuuttia. Tällä välin voit irrottaa granaattiomenasta siemenet. Kun kikhernecurry on muhinut, lisää joukkoon limen tai sitruunan mehu, sekä turkkilainen jugurtti. Lisää viimeiseksi joukkoon korianteri (tai persilja), sekä granaattiomenan siemenet. Tarjoile riisin kanssa ja nauti!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen postaus

Tervetuloa Maistellen-blogiin!

12/29/2020

Seuraava postaus

Nopea soijarouhelasagne

03/04/2021